top of page

9. den

Ráno v podobě cvičení Feldenkreis s Honzou následovaného hlasovou rozcvičkou už je pro nás klasikou. Bohužel však s údivem zjišťujeme, že Honzovi čtyři dny, které si na nás vyšetřil, už uplynuly, a že máme poslední možnost využít jeho služeb a zkušeností. Honza tedy přebíhá mezi hereckými scénami a kapelou, která nacvičuje čtyřhlas hymny, a do toho ho o radu žádají individuálně téměř všichni. Na poslední chvíli si vzpomněl i Tomáš, že s ním vlastně potřebuje udělat rozhovor, takže ho půl hodiny před odjezdem všem zabavil. Přesto se Honzovi povedlo se z našich spárů vymanit a odjet.


(pozn. princip workshopů vedených návštěvami se osvědčil na výbornou - nový pohled na věc, nový přístup i nová energie soubor neuvěřitelně nakopává)


Odpoledne bylo ve znamení hip hopu. Matěj se složil geniální rap pro hlavní dvojici postav Tyla a Lény. Zhudebněná manželská hádka v podání Johnyho a Kristýny má sílu parního válce, celou scénu dokreslují už téměř hotové kostýmy, které zahrnují vedle téměř dobového oblečení, kšiltovky, sluneční brýle a kapuce. Mc‘s Tyl a Léna za doprovodu kapely jedou téměř tři hodiny v kuse a my začínáme mít pocit, že to vlastně tak nějak opravdu bylo. Celé to nakonec zabil Šimon, který po úmorném zkoušení, v němž opakuje na tubu v podstatě jednu frázi stále dokola, prohlásil: „Jediný co z toho mam je bolest hlavy a to, že absolutně netuším, kdy nastupuju.“


Po večeři přijel Vít Klusák, který má svědomí skvělé úvodní video na Hithitu. Sjeli jsme pro něj tedy pár již hotových scén, k nimž nám dal několik cenných rad, načež opět nasedl do auta a zmizel i s naší režisérkou. Vzhledem k tomu, že jsme tu zadarmo, je třeba občas trochu pracovat na jiných věcech, takže teď kdesi neznámo s Mariannkou makají na postprodukci připravovaného dokumentu. Občas nechápeme, jak to všechno Mariannka zvládá, ale je fakt, že takový jsou tu v podstatě všichni.


bottom of page